Organisatie ontwikkeling

Schermafbeelding 2014-12-04 om 14.42.44

Bij organisatieontwikkeling, volgens de Firma De Groot(FDG) #samenbeter aanpak, wordt gezocht naar het latent aanwezige, maar nog niet aangeboorde potentieel om gedeelde beelden over een gewenste toekomst na te streven.

FDG #samenbeter laat mensen toe om steeds opnieuw hun potentieel tot samenwerking aan te scherpen en verder uit te breiden.

FDG #samenbeter is een transformatiemethode voor het ontwikkelen van potentieel van sociale systemen en waarin haar sterke punten centraal staan. De positieve beelden die betrokkenen delen en in de toekomst kunnen realiseren, geven richting aan de transformatie.

Met collega’s van FDG voer ik projecten uit voor organisaties die hun uitzonderlijk potentieel en levenskracht willen onderzoeken en benutten; met een focus op positieve krachten. FDG legt de nadruk op samenwerking; mensen ontdekken en creĆ«ren samen wat gezond, succesvol en positief is. FDG betrekt mensen van de organisatie bij de realisatie van elke stap van het project; elke stap maakt deel uit van de gewenste verandering en ontwikkeling. De #samenbeter projecten van FDG hebben ook een scheppend karakter: er ontstaan dingen: nieuwe samenwerkingen en manieren van werken en/of communiceren, er worden klant initiatieven ontwikkeld en producten/diensten ontwikkeld.