Tom

uitzicht

Tom Scholte_13

Uren kan ik uit het raam naar dit uitzicht kijken. Naar de slapende gebouwen, naar de op door reis zijnde wolken en naar de vliegtuigen die hun strepen door de lucht trekken. Dan weet ik vanzelf wat de volgende stap is die ik ga zetten of die we met Firma De Groot gaan zetten. Ik zie op heel veel plekken wat de volgende stap is. Ik heb er ook heel veel plezier in om mensen en organisaties de volgende stap zelf te laten ontdekken en te laten zetten. Vaak is het mijn aanwezigheid, mijn manier van vragen en luisteren, mijn manier van kijken en zien wat bij anderen ook iets doet.

Persoonlijke missie

- een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van mensen en organisaties.

Biografie

Vanaf 1996 ben ik actief in het ontwikkelen van (online) training programma´s en onderwijs concepten. Centraal bij deze programma´s staat altijd het motiveren en activeren van mensen om zelf aan de slag te gaan om doelen te realiseren en veranderingen van houding en gedrag te bewerkstelligen. Ik heb een achtergrond op het gebied van onderwijs (lerarenopleiding), economie en ICT (MSc ICT Management). Ik heb ervaring als organisatieadviseur en projectmanager in zowel Nederland als in het buitenland. Ik heb gewerkt bij Codename Future, Zenc, en als zelfstandig adviseur voor de Inter American Development Bank in Suriname.

In deze rollen heb ik me bezig gehouden met het verbinden van ICT toepassingen met de (overheids)organisatie en het vormgeven en implementeren van informatiebeleid binnen organisaties. De ervaring als consultant en projectmanager heeft me inzichtelijk gemaakt dat personal branding een positieve, motiverende en essentiële invloed heeft op zowel de persoonlijke-professionele ontwikkeling als op het realiseren van organisatiedoelstellingen. Ik verzorg workshops, trainingen, coaching en advies op het gebied van personal branding.

Persoonlijke merkwaarden

  • Echt zijn mensen echt, klopt het wat ze doen of wat ze zeggen. Een vis kun je niet leren vliegen. Zo werkt het ook bij mensen. Doe waar je voor bedoeld bent. Ontdek dat, doe dat heel goed en streef voortdurend naar verbetering. Dat streef ik voor mezelf ook na.
  • Ontwikkeling leren, groeien en altijd nieuwsgierig. Welke kennis en ervaring kan mij beter maken. Wat moet je nu doen om over een jaar relevant te zijn. Een leven lang leren en mee gaan in de ontwikkeling om ons heen. Hoe meer je weet hoe minder je weet, laat je daar door inspireren en blijf zoeken en vinden. We blijven leerling en leraar, voor altijd.
  • Initiërend staat er ergens dat het niet mag? En als het niet mag, is het omdat het schadelijk is voor iemand anders? Zo niet? Dan gewoon eens proberen. Misschien levert het wel iets moois op. Dingen doen omdat ze onmogelijk leken, omdat ze nog nooit gedaan zijn en vooral omdat ze een vraag kunnen beantwoorden of een probleem op kunnen lossen. Je hoeft niet te wachten op een vraag, begin maar vast. Dan doe ik dat ook.

Boeken

De afgelopen jaren heb ik, in samenwerking, twee boeken over personal branding geschreven:

Te bestellen bij Managmentboek en Bol.com.

Schermafbeelding 2011-12-28 om 15.38.26  personalbrandnl